Verbouwingsadvies

Verbouwingsontwerp voor een aanbouw
Bij het ontwerpen neem ik uw specifieke wensen mee, houd ik rekening met de plaats van ramen en deuren en ook meteen met het interieur na de verbouwing. Vergeet ook niet om tijdig een lichtplan te laten maken, waarbij meegedacht wordt over de plaats van de stopcontacten en wand- en plafondlichtpunten.
Mijn grote toegevoegde waarde is, dat ik denk aan zaken, waar u niet direct aan zult denken. Alleen dán zal het eindresultaat 100% naar wens zijn.

Bij het bepalen van de grootte van de nieuwe ruimte, is het belangrijk om te bekijken, waarvoor u deze ruimte wil gaan gebruiken: (woon)keuken, serre, kantoor, extra ruimte in de woonkamer, enz.
Zeker voor een aanbouw voor een nieuwe keuken, kan het veel verschil maken of je 20/30 centimeter meer of minder aanbouwt, terwijl het voor de bouwkosten nauwelijks iets uitmaakt. Daarom is het zo belangrijk om al direct bij het ontwerp rekening te houden met de inrichting van de aanbouw.
In het portfolio vindt u diverse verbouwingsontwerpen van Huis & Interieur.
Zowel voor een aanbouw en een interne verbouwing geldt, dat een goed ontwerp de waarde van uw huis of bedrijfspand verhoogt.

Interne verbouwing
In veel woningen zit vaak ruimte, die (nog) niet benut wordt. Bijvoorbeeld de zolder, die vaak als opslagruimte wordt gebruikt, kan zomaar één of twee leuke slaapkamers gaan herbergen, soms zelfs met een eigen doucheruimte! Ook is het een goed idee om de bijkeuken bij de keukenruimte te voegen, zodat je meer werkruimte in de keuken krijgt! En voor deze verbouwingen binnenshuis hoef je niet eens een bouwvergunning aan te vragen!

Wat kost een verbouwingsontwerp?
Huis & Interieur werkt met vaste prijzen per ruimte, zodat u vantevoren weet wat het advies of ontwerp u kost.

Bouwbegeleiding
Bij een verbouwing komt meer kijken dan alleen het bedenken van de afmetingen van de nieuwe ruimte. Ik kan u alle zorg uit handen nemen en de verbouwing voor u begeleiden.

Nieuwe keuken
Wilt u een nieuwe keuken, maar weet u niet wat precies de mogelijkheden zijn?
Omdat Huis & Interieur keukens ontwerpt, maar geen keukens verkoopt, krijgt u een objectief ontwerp en advies. Er wordt niet alleen gekeken naar de ruimte, waar uw keuken moet komen, maar naar uw gehele huis en interieur. Ook hoeft de nieuwe keuken niet per definitie op de plaats van uw oude keuken te komen. Uw nieuwe keuken wordt niet duurder, maar wel mooier en goed passend bij uw huis en interieur!
Ik heb ruime ervaring met het ontwerpen van keukens en maak onafhankelijke keukenontwerpen.

Renovatie advies
Voor uitpondprojecten geef ik advies voor renovatie. Tijdens het inrichten van gerenoveerde ex-huurwoningen kwam ik vaak op het oog mooi verbouwde keukens of badkamers tegen, maar waarbij niet goed rekening was gehouden met de loop- en gebruiksruimte, die zeker bij de sanitaire voorzieningen heel belangrijk zijn.

Verbouwingsadvies voor woningverkoop
Verbouwingsadvies, gevisualiseerd met een 2D en 3D-impressie, kan ook heel interessant zijn als u een woning in de verkoop heeft, die niet al te groot of nogal gedateerd is. Potentiële kopers kijken vaak naar de woning, zoals die op dat moment is, maar met een goede verbouwingstekening kunt u kopers beter op de mogelijkheden van uw woning wijzen. Zo kun je bijvoorbeeld met een tekening goed aangeven hoe eenvoudig van 2 slaapkamers (weer) 3 slaapkamers gemaakt kunnen worden. Maar ook kun je laten zien hoe de kleine en gedateerde badkamer of keuken met een nieuwe indeling weer helemaal van nu gemaakt kunnen worden.

Hoe wordt het verbouwingsadvies gevisualiseerd?
U krijgt één of meer plattegronden op schaal met nieuwe indeling, een matenplan op schaal en een uitgebreide beschrijving van het verbouwingsplan, ingebonden in een presentatieboek. Daarnaast krijgt u 3D-impressies vanuit verschillende zichthoeken, zodat u een goed beeld krijgt van nieuwe situatie.